کتابخانه عمومی ولیعصر (عج) شهرستان ماکو

کتابخانه عمومی ولیعصر (عج) شهرستان ماکو
گزیده کتاب

پیشنهاد مطالعه در حوزه طب و تغذیه

چهارشنبه, ۱۱ فروردين ۱۳۹۵، ۰۶:۳۷ ق.ظ
این چند کتاب را بخوانیم؛پیشنهاد مطالعه در حوزه طب و تغذیه اداره کل امور فرهنگی نهاد پوستر معرفی کتاب‌هایی با مضامین طب و تغذیه را منتشر کرد.به گزارش روابط عمومی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، اداره کل امور فرهنگی نهاد با انتشار پوستری در قالب طرح «این چند کتاب» هشت عنوان کتاب مرتبط با مسائل حوزه طب و تغذیه را منتشر کرده است که علاقه‌مندان می توانند با مراجعه به کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور این کتاب‌ها را امانت گرفته و مطالعه کنند.الگوی صحیح تغذیه / نوشته دکتر محمد دریایی / انتشارات سفیر اردهال / 192 صفحهتعریف صحیح تغذیه، در رژیم غذایی سالم و رژیم سنتی نهفته است، غذای سالم در رأس فهرست اولویت‌هاست. الگوی صحیح تغذیه کتابی است که مواد مغذی، ویتامین‌ها، مواد معدنی و دیگر فواید یک غذای کامل را همراه با تشریح برنامه‌های مفید غذایی، به شما مردم جستجوگر سلامت و بهداشت معرفی می‌کند.در بخشی از کتاب می‌خوانیم:شاید به نظر عده‌ای از مردم دنیا در حال حاضر مصرف داروهای شیمیایی مصنوعی وارداتی از غرب، که به شکل انواع قرص و کپسول و عصاره دارویی در بسته‌های زیبا و رنگارنگ آن‌چنانی عرضه می‌شود، مؤثرترین روش بازیافت سلامت و پیشگیری از بیماری‌ها باشد و‌لی عده زیادی از دانشمندان جهان، تلاش می‌کنند با استفاده از گنجینه منابع طبیعی خداداد که از هزاران سال پیش در سیار‌ه ما به صورت گیاهان و جانوران به طور رایگان در اختیار انسان قرار دارد و انجام دادن تحقیقات علمی در مراکز تحقیقاتی مجهز، مواد شفابخش به دست آورند.برخی از مطالب این کتاب عبارتند از:گوشه‌ای از شگفتی‌های جهان خلقت، رویکرد جهانی به تغذیه صحیح، ماهیت غذا، تعریف غذا، تفاوت خوردنی و غذا در مکانیسم تغذیه، غذای مغز، تنظیم و تعادل در مصرف چربی، املاح معدنی و خواص آن‌ها، نگرش کلی در شناخت ویتامین‌ها، رژیم‌های غذایی در مبارزه با بیماری‌ها، عوامل مؤثر در کاهش چربی کلسترول، معرفی انواع رژیم‌های غذایی متناسب با بیماری‌های مختلف نظیر (چربی، آرتروز، سوء هاضمه، ناراحتی کلیه، اسید اوریک بالا، ناراحتی‌های کبدی و...) همراه با بسیاری مطالب خواندنی و مفید دیگر در موضوع الگوی صحیح تغذیه.دنیای هنر آشپزی غذاهای سالم و رژیمی/ نوشته مگی پانل/ مترجم: فریده جهانگیری/ انتشارات فرین/ 100 صفحهاین کتاب شامل دستورات غذایی برای سلامت، تقویت، احیا‌بخشی و سم‌زدایی بدن است تا بواسطه آنها از چگونگی زندگی آرام و لذت‌بخش مطلع و برخوردار گشت. همچنین نکات مفیدی درباره آمادگی برای رژیم سالم، آشپزی سالم، خرید سالم، روش‌های درمانی تمدد اعصاب و ماساژ دارد. در این کتاب پیشنهادهایی متنوع درباره صبحانه، پیش‌غذاها و غذاهای ساندویچی، انواع سوپ و سبزیجات، غذاهای مرغ، ماهی و توفو، سالادها و دسرها به خوانندگان ارائه شده است.در این کتاب با تصویرگری زیبا از مواد غذائی، توصیه‌هایی در رابطه با چگونگی تأثیر رژیم غذایی بر روی سلامت؛ مزایای رژیم سم‌زدایی؛ عوامل طبیعی برطرف کننده سموم بدن؛ چگونکی بهبود بخشیدن به اندام حیاتی بدن؛ چگونگی استفاده از سیستم گوارشی، کبد، کلیه‌ها، سیستم لنفاوی و پوست بدن، طرز صحیح تنفس کردن با استفاده از تمرینات تنفسی، چیستی غذاهایی که بایستی از آنها پرهیز کرد، چیستی غذاهایی که باید در دوره رژیم مصرف کرد، طرز آماده‌کردن جوانه‌های گیاهان، نحوه صحیح تفت دادن، بخارپزکردن و جوشاندن، طرز تهیه عصاره سبزیجات خانگی، ایده‌هایی برای تهیه ساندویچ‌های سالم، چگونگی انجام تمرینات فیزیکی و فکری، روش‌های کاهش استرس، چگونگی برخورداری از یک خواب آرامش‌بخش، عطر درمانی و توصیه‌هایی برای دوران رژیم غذایی در رابطه با لوازم آشپزخانه و وسایل حمام؛ بررسی حالات و تنظیم خلق و خو و... بیان شده است.مجموعه راهنمای درمان با غذا/ نوشته حیدر احمدی زارع/ انتشارات یاران علوی/ 4 جلدتاریخچه درمان و شفا از طریق غذا، از زمان‌های قدیم به عنوان پیشگیری و سلامت‌بخشی، دارای سابقه‌ای دیرینه است؛ زیرا غذا می‌تواند موجب تغییر ساختار جسم و روح شده، در طبیعت انسان اثرگذار باشد. مواد غذایی اعم از خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها نقش مهمی را در زندگی جسمی و روحی انسان ایفا می‌نمایند، بنابراین اغراق نیست که بگوییم علت و ریشه بیماری‌ها و یا درمان را باید در چگونگی تغذیه جستجو کرد.وقتی به این موضوع توجه کنیم که کلیه غذاها باید به قسمتی از بدن که آن را لوله گوارش می‌نامیم وارد شوند، دلیل افزایش شیوع بیماری‌های معده و روده به آسانی بر ما آشکار می‌شود، زیرا اساس لوله گوارش از معده با کیسه غذا و روده‌ها تشکیل شده است. در جلد «بیماری‌های گوارشی» این مجموعه، راهنمای درمان بیماری و توانمندسازی دستگاه گوارشی با غذا آورده شده است. کتاب «درمان دردها و اختلالات قاعدگی با غذا» با بیان چیستی عادت ماهیانه یا قاعدگی و شرایط و علل آن، به برقراری تعادل هورمونی زنان با تغذیه خوب اشاره می‌کند و خواننده را با راه‌های حل مشکلات، دردها و بیماری‌های مربوط به عادت ماهیانه از طریق اصلاح تغذیه آشنا می‌سازد.زمانی که فشار، مشکلات و تغییرات زندگی سبب پریشانی خاطر می‌شوند، بدن انسان واکنش‌های مختلفی نشان می‌دهد. برخی سوء هاضمه پیدا می‌کنند، در‌حالی‌که قلب برخی ضربان و تپش پیدا می‌کند. اضطراب و فشار روانی می‌تواند موجب سردردهای مزمن تنشی و میگرن شود. نویسنده در کتاب «راهنمای درمان طبیعی، میگرن»، پس از اشاره به آثار و علائم بیماری میگرن، به درمان آن به‌واسطه تجدید نظر در عادت‌ها، غذا خوردن و تغییر سبک زندگی می‌پردازد.حیدر احمدی زارع در کتاب «نقش تغذیه در درمان اختلالات غده تیروئید» با هشت فصل، علاوه بر تبیین چالش‌های زندگی در دنیای مدرن، به مطالبی همچون شناخت وضعیت سیستم دفاعی و ایمنی بدن، اقدامات مؤثر برای افزایش و تقویت سیستم ایمنی، تأثیر مواد غذایی و نقش آن در سیستم دفاعی و... پرداخته است.مجموعه راهنمای پزشکی خانواده/ نوشته دکتر علیرضا منجّمی/ انتشارات آزادمهر، سلیس/ کتاب‌های آلرژی، آلزایمر، تالاسمی، پروستات و بیماری‌های آنشناخت بیماری‌ها و آگاهی از اقدامات ضروری اولیّه برای تمام افراد لازم است و در بسیاری از موارد، اطلاع از همین مسائل، از نظر جسمی و روحی مفید واقع می‌شود. فردی که اطلاعات مناسبی در زمینه مطالب مربوط به بهداشت شخصی و عوامل ایجاد بیماری‌ و اقدامات لازم تا زمان رسیدن به پزشک دارد، همواره می‌تواند با استفاده از این اطلاعات به نفع خویش و حتی افراد خانواده و دوستان اقدام کند. در هر بیماری علائم و نشانه‌های آن تا تشخیص و درمان بیماری به‌صورت کلی بیان و معرفی شده است. مطالب مجموعه کتاب‌های راهنمای پزشکی خانواده از روزآمدترین و جدیدترین کتاب‌های راهنمای پزشکی خانواده و معتبرترین سایت‌های پزشکی خانواده ترجمه و گردآوری شده است. مطالعه مطالب این مجموعه که تا حد امکان به زبان ساده بیان شده‌اند برای شناخت بیماری‌ها و علل آن‌ها و نحوه برخورد با هریک بسیار مفید واقع می‌شود.دکتر منجمی، نویسنده این مجموعه در بخشی از مقدمه عنوان می‌کند که اطلاعات کتاب تنها در حد کلی هستند و هرگز نباید فرد غیرپزشک با اتکا به مطالبی که آموخته، بیش از آنچه که در هر موضوع توصیه می‌شود، اقدام کند. هر یک از مجلدات این مجموعه درباره یکی از بیماری‌های نسبتاً رایج توضیحات مهمی در چهار بخش علائم، نشانه‌ها، راه‌های تشخیص و درمان اولیه را ارائه می‌دهد.برخی از مهم‌ترین مجلدات این مجموعه عبارت‌ا‌ند از:آلزایمر، تالاسمی، آلرژی، پروستات و بیماری‌های آن، کمر درد، پیشگری از بارداری، کمک‌های اولیه و...رمز سلامت و طول عمر/ نوشته حسین حسنی/ انتشارات بوستان کتاب/360 صفحهحیات انسان یک جریان تقدیری صرف نیست، بلکه فرایندی است که در اثر عوامل شناخته شده و شناخته نشده‌ای کوتاه و یا طولانی می‌شود. این اثر به گونه‌ای متفاوت با سایر کتاب‌های مرتبط با سلامت و طول عمر با نگرشی همه‌جانبه، اعم از طبی و بهداشتی، فلسفی، روان‌شناختی، جامعه‌شناختی، اخلاق‌شناختی و دین‌شناختی به کاوش در موضوع سلامت می‌پردازد تا خواننده بتواند تداوم نسبی حیات سالم را تحقق بخشد و به ارائه شیوه‌ها و نگرش‌هایی می‌پردازد که براساس آن‌ها فرد می‌تواند برای بقای بیشتر و طولانی کردن عمر همراه با سلامتی تلاش کند.کتاب رمز سلامت و طول عمر شامل 13 فصل است که عبارت‌اند از: تغذیه؛ اسلام، طب و تغذیه؛ بهداشت تن و روان؛ تحرک، ورزش و کار؛ دین، معنویت، اخلاق و نقش آن در سلامتی؛ علم، آگاهی و نظام آموزشی؛‌ هنجارها، قواعد و قراردادها و تأثیرشان بر سلامت؛ محیط اجتماعی؛ رفاه و آسایش؛ اقتصاد سلامت؛ صنعت و فن‌آوری؛ خانواده، وراثت و ژنتیک؛ عوامل و مسائل.بخشی از کتاب:پدر مرض هرچه باشد مادرش حتماً خوردن غذا در سیری ‌است.پرخوری علت العلل بیماری‌های عدیده‌ای مثل تصلّب شرایین، دیابت، نقرس، روماتیسم و مهم‌تر از همه نارسایی کبدی است...در کبد، سلول‌های مهمی به نام «کوپفر» وجود دارد که به مثابه رفتگران اندرونی کبد وظیفه پاک‌سازی خون از سلول‌های سرطانی، ویروس‌ها، باکتری‌ها، انگل‌ها، داروها و مواد شیمیایی مصنوعی، پروتئین‌های نیمه‌هضم‌شده و ذره‌های خطرناک را عهده‌ دارند. اگر سلول‌های کوپفر با انجام کارهای دشوار و خسته‌کننده و طولانی ناشی از پر خوری و انباشت ملکول‌های غذایی در خون کمر خم کنند و نتوانند به خوبی کار کنند انواع بیماری‌ها و به ویژه خستگی مزمن سربرمی‌آورند.درمان بیماری‌ها با سردنوش‌ها و دمنوش‌های گیاهی/ نوشته محمد دریایی/ انتشارات سفیراردهال/456 صفحهدمنوش‌های گیاهی موجب افزایش قدرت سیستم ایمنی، تقویت اعصاب و متابولیسم و افزایش کارایی فیزیولوژی بدن می‌شوند. دمنوش‌های گیاهی به عنوان نوشابه‌های گرم انرژی‌زا، نشاط‌آفرین بوده و می‌توان آن‌ها را به عنوان داروهای تونیک استفاده نمود بدون آن که مانند داروهای شیمیایی عوارضی ایجاد کنند.‌در‌کشورهای اروپایی، کشورهای شرقی و خاور دور، چین، هند، کره، مصر و ترکیه، دمنوش‌های گوناگونی مانند، بادرنجبویه، به‌لیمو، انیسون، استوقدوس، زعفران مصرف گسترده و فراوانی دارد. در چین بیش از ده هزار نوع دمنوش‌های مفرده و ترکیبی وجود دارد که براساس ذائقه، طبع و مزاج و هماهنگی با فیزیولوژی و سرشت افراد و تأثیرات شفابخشی و درمان آن استقبال شده است. دمنوش‌ها را می‌توان به عنوان یک نوشیدنی مکمل و یک نوشابه گوارا، با ترکیبات متفاوت و با توجه به خواص آن‌ها استفاده کرد. در این کتاب جایگزین مناسب برای مصرف چای‌های داخلی و خارجی و نوشابه‌های گازدار رنگی و انواع کولاها و نوشابه‌های انرژی‌زا عرضه می‌شود. با ترکِ چای می‌توان از عوارض متعدد ناشی از مصرف این گیاه در امان بود و به‌جای آن از ده‌ها نوع دمنوش‌های گیاهی مفید ایرانی که شرح آن در این مجموعه تحقیقی آمده است، بهره‌مند شد.تأثیرات درمانی دمنوش‌های گیاهی و راه‌کار آماده‌سازی آن برای تقویت، درمان و پیش‌گیری از بیماری‌ها، نکات مهمی است که در این اثر نفیس و احیاگر طب سنتی به عنوان فرهنگی اصیل با آن آشنا می‌شوید. با توصیه‌های مهم درمانی این مجموعه ارزشمند در مسیر ارتقا و افزایش سطح سلامت خود و خانواده، تأثیرگذار باشید. برخی از مهمترین بخش‌های کتاب عبارتند از: معجزات درمانی و شفابخشی گیاهان، دمنوش‌های شفابخش گیاهی، دمنوش‌های ترکیبی گیاهی و میوه‌ایِ مفید برای درمان بیماری‌ها، سردنوش‌های گیاهی، شربت‌ها، سرکه انگبین(سکنجبین‌ها)، معجون گیاه کومبوجیا و...کلید ورود به طب قدیم/ نوشته جمشید خدادادی/ مؤسسۀ نشر شهر/200 صفحهمهم‌ترین مزیت‌های طب سنتی بر طب مدرن را می‌توان در شیوه دفع کنندگی نه رفع‌کنندگی دانست. اصول طب سنتی مانع از بیمارشدن می‌شود. در حالیکه اصول طب جدید بیشتر به درمان بیماری اختصاص دارد. طب سنتی به رفع علت‌ها می‌پردازد. درحالی‌که طب جدید بیشتر به عوارض و معلول‌ها توجه دارد. طب سنتی درمان بیماری را به تعدیل درون انسان وابسته می‌داند، در‌حالی‌که طب جدید بیشتر به دنبال هماهنگ کردن انسان با بیرون است. شیوه درمان طب سنتی اقلیمی و جزئی است، برخلاف طب جدید که داروها و نسخه‌های آن عمومی، جهانی و پیچیده می‌‍شوند. از آنجا که داروهای طب سنتی اغلب گیاهی و طبیعی است، حتی در صورتی که طبیب نتواند درد و  بیماری را به درستی شناسایی کند، ‌باز هم استفاده آن داروها ضرر و درد مضاعف حادی برای بیمار ایجاد نمی‌کند، اما در طب جدید که بسیاری از داروهای آن شیمیایی است، در صورت تشخیص ندادن صحیح بیماری، استفاده دارو درد بیمار را مضاعف خواهد کرد.تحقیقات و تجربیات مؤلف نشان داده است که با رژیم غذایی مناسب و هماهنگی سه مزاج انسان، غذا و فصل می‌توان هم سلامتی خود را حفظ کرد و هم از بیماری‌های صعب‌العلاج رهایی یافت. نویسنده در این کتاب در کنار بررسی و آسیب‌شناسی روش‌های درمانی پزشکی جدید، به ویژه در زمینه عوارض داروهای شیمیایی، مفاهیم و اصول طب قدیم را معرفی کرده است.نویسنده در پنج فصل کتاب به شناخت طب قدیم و عناصر اولیه آن همچون شناخت اخلاط و مزاج‌های اصلی؛ مراحل هضم چهارگانه در جسم؛ شناسایی مزاج هریک از اندام‌ها و فصول سال؛ تأثیر غذاها و محیط زیست بر حالات انسان؛ معرفی طب مدرن و شناخت عناصر و اخلاط اربعه، خون، سیستم ایمنی و... از دیدگاه پزشکی روز؛ نکاتی پیرامون داروهای گیاهی و شیوه نگهداری‌ آن‌ها؛ معرفی داروهای مفرده (داروهایی که مواد ترکیبی آنها معدنی، گیاهی یا حیوانی است و از عناصر چهارگانه به‌وجود آمده‌اند.)؛ داروهای شیمیایی و اثرات جانبی آن‌ها و... اشاره دارد.مثلث سلامت/ نوشته حسن اکبری/ انتشارات آموزش‌های بنیادی/ 187 صفحهکتاب «مثلث سلامت» به تشخیص و درمان بیماری‌ها با تکیه بر سه اصل اصلاح رژیم غذایی، اقدامات درمانی و داروهای گیاهی و شیمیایی می‌پردازد و می‌کوشد حاصل سالها تجربه مؤلف در امر تشخیص و درمان بیماری‌هایی نظیر دیابت، ام‌اس، فشارخون، چربی خون، تیروئید، رماتیسم و... را به زبان ساده به مخاطب ارائه دهد. دکتر حسن اکبری، متخصص و دانشیار آسیب‌شناس سلولی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و محقق و مدرس طب اسلامی‌ایرانی است. این کتاب شامل نود مقاله کوتاه است که مخاطب با خواندن تمام آن یک دورۀ فشرده از کاربردی‌‌ترین مباحث طب اسلامی- سنتی از دیدگاه سلولی و مولکولی را مطالعه می‌کند.برخی از مقالات کتاب عبارت‌اند از: سلول‌ها چگونه غذا را به انرژی تبدیل می‌کنند؟، در حالت بیماری ورزش کنیم یا نه؟، گرمی یا سردی، خرافات یا واقعیت؟، چرا چربی خون بالا می‌رود؟، به جای آب سرد چه بخوریم؟، چرا اضافه وزن داریم؟، چرا گرفتگی عضلانی پیدا می‌کنیم؟، چرا کبد چرب می‌شود؟، چرا سرطان می‌گیریم؟، خواص رازیانه چیست؟(خانم‌ها حتماً‌ بخوانند)، درمان زود انزالی مردان، رابطه آب سرد و دیابت، قرص‌های ضد بارداری مفیدند یا مضر؟، نمک خوب است یا بد؟ و...در بخشی از کتاب آمده است:دانشمندان دانشگاه ساوت‌همپتون انگلستان طی انجام تحقیقات، به روش جدیدی برای از بین بردن سلول‌های سرطانی از طریق گرسنگی سلولی دست یافته‌اند. این در حالی است که در روایات ما فواید بیشماری برای گرسنگی شمرده شده است و اصلاً یکی از ارکان روزه‌گرفتن از لحاظ مادی و پزشکی، گرسنه‌ماندن سلول‌ها و بهره‌مندی از فواید گرسنگی سلولی است که می‌تواند باعث تقویت سلول‌های سالم از طریق از بین رفتن و سوختن سموم انباشته شده در سلول‌ها و همچنین از بین رفتن و ضعیف‌شدن سلول‌های سرطانی از اعمال فشار گرسنگی به آنها شود، چرا که سلول‌های سرطانی ساختمان شکننده‌ای دارند و نمی‌توانند مانند سلول‌های طبیعی در برابر کمبود انرژی مقاومت نمایند.
  • کبری احمدی