دانلود کتاب ۷۲ درس از نهضت اباعبدالله الحسین (ع)
از مصطفی رعیتی
موضوع کتاب: اندیشه و معارف
152 ص
تاریخ انتشار: 1397
لینک دانلود کتاب 72 درس از نهضت اباعبدالله الحسین(ع)
کتاب ۷۲ درس از نهضت اباعبدالله الحسین (ع) نوشتهی مصطفی رعیتی به معرفی درسها و پیامهای گوشههایی از عظمت عاشورا برای عموم افراد جامعه میوردازد.
معمولا مداحان و اهل منبر وقتی که میخواهند عظمت کربلا را برای مستمعین بیان کنند به بعد مادی و ظاهری واقعه یعنی صحنه ظلم و ستم و جنایات لشکر شام و کوفه میپردازند و حتی گاهی با جعل کردن تاریخ و با بیانهای مختلف و تشبیه و تجسمسازی، جنبه فاجعه بودن را تقویت میکنند. اما باید پرسید آیا فجایع و ظلم و ستمها و رفتار ددمنشانه یزیدیان موجب بزرگی کربلا شده است یا فضائل و صفات اخلاقی و الهی امام و اصحاب ایشان سبب عظمت این واقعه است؟
با نگاهی به فجایع مختلف در طول تاریخ بشریت فجایع بدتر و ناگوارتر از فاجعه کربلا نیز مشاهده میشود، اما هیچ کدام در تاریخ ماندگار نشده است. از این رو باید گفت: «عظمت کربلا از نظر سعادت است نه از جنبه شقاوت». عظمت عاشورا از ناحیه حضرت سیدالشهداء (ع) و یاران با وفای ایشان است و نه از ناحیه یزید و ابن زیاد، ابن سعد و شمر. کربلا پیش از اینکه نمایشگاه شقاوت، بدی و پلیدی بشر باشد، نمایشگاه روحانیت، معنویت، انسانیت وسعادت است.
در بخشی از کتاب ۷۲ درس از نهضت اباعبدالله الحسین (ع) میخوانیم:
صبر و بردباری
در اسلام، یکی از کلیدهای اصلی ایمان، «صبر» معرفی شده است؛ ولی دامنه معنایی این واژه در عرف عام، به قدری محدود شده که تنها در معانی «مکث، تحمل سختیها و قانع شدن در برابر وضع موجود» ظهور یافته است.
- یکی از قهرمانان صبر و بردباری حماسه عاشورا حضرت زینب کبری ما است. آن حضرت به جز از مصائبی که در فراق جد، پدر و مادر و برادر و خود متحمل شد، تنها در قضیه عاشورا، شهادت و به خون غلتیدن بیش از بیست نفر از نزدیکان خود را به چشم دید. به حق میتوان او را امالمصائب نامید، از این رو زینب (س) مادر سه شهید، خواهر هشت شهید، عمه نه شهید و خاله سه شهید و خواهر دینی و عاطفی همه شهیدان کربلا به حساب میآید.
از سوی دیگر او سرپرست کاروان آزادگان از کربلا تا کوفه و شام بود و ایراد خطبهها در آن شهرها و مبارزه سرسخت و بیامان با یزیدیان و ادای وظیفه سنگین پیامرسانی خون شهیدان و مشاهده هتک حرمت کوفیان و شامیان بر مصیبتهای آن جناب میافزود، اما با این همه حضرت زینب با تحمل و صبر، تمام این بار را به دوش کشید و به مقصد واقعی آن رسانید، امام سجاد میفرماید: "با همه مصیبت و مشقتی که بر عمهام وارد شد، نماز شبش ترک نشد" بی گمان یکی از خصلتها و فضیلتهای انسانی، تحمل و بردباری بر مشکلات و سختیهایی است که از هر سوی به انسان هجوم میآورد. انسان زمانی میتواند در برابر سختیها و مصیبتها خود را بیمه نماید و با هر مصیبتی جزع و فزع نکند که از خصلت صبر برخوردار باشد. این خصلت در آموزههای قرآنی به عنوان یکی از برترین فضایل انسانی شمرده شده است.
- ۰۰/۰۵/۲۷